Blog pro hoteliéry Novinky, rady, tipy z oblasti hotelnictví

Je Vaše hotelová restaurace připravena na nástup elektronických stravenek?

Previo
Přidal do Novinky a tipy v Previu
14. června 2016

Stravenky jsou historicky první a nejstarší ze všech zaměstnaneckých benefitů. Jejich vysoká obliba v České republice je způsobena hlavně oboustrannou výhodností jak pro zaměstnavatele, tak i pro samotného zaměstnance.

Většina z nás si při vyslovení slova stravenka okamžitě vzpomene na nekonečné přepočítávání vydaných stravenek na začátku měsíce a klasické hledání a nedostatek drobných na doplacení pětikorunového dýška při obědě, které Vám už stravenka nepokryje.

Časy se pomalu, ale jistě mění a postupně se dostáváme do „období temna“ pro klasické papírové stravenky. V roce 2013 se totiž v České republice rozjel projekt elektronických stravenek, který každým dalším rokem nabírá na síle. Firmy začínají na tento moderní způsob přecházet a exponenciálně roste počet restauračních zařízení, které elektronické stravenky přijímají.

Jak vše funguje? Zaměstnavatel na začátku vydá zaměstnancům místo klasických stravenek svému zaměstnanci platební kartu zabezpečenou klasickým PIN kódem i s možností bezkontaktní platby. Na kartu zaměstnavatel jednoduše na každý měsíc převede peníze a tím vše končí.

Zdá se Vám to až moc jednoduché? Ono to opravdu jednoduché je. Tímto způsobem odpadá veškerá administrativa nebo složitá a občas problematická distribuce papírových stravenek. Ušetří se náklady na vydání a doručení stravenek a zároveň rozdělení e-stravenek mezi zaměstnance proběhne během pár vteřin přes počítačovou aplikaci.

Další výhodou je, že s kartou odpadá už zmiňovaná manipulace s drobnými, jako v případě klasických papírových stravenek. Kartou zaplatíte přesnou částku a tím pro Vás celá transakce končí.

Nabízí se otázka – je Vaše hotelová restaurace připravena na rostoucí oblibu elektronických stravenek? Vše, co je potřeba, je uzavření smlouvy s poskytovali stravenek a platební terminál pro přijímání plateb elektronických stravenek.

Udržte tempo s dobou a kontaktujte nás! V rámci našeho platebního řešení Previo PAY Vám můžeme nabídnout zavedení platebního terminálu do Vaší provozovny za velmi zajímavých podmínek.

Líbil se Vám článek? Nezapomeňte ho sdílet s ostatními!