Blog pro hoteliéry Novinky, rady, tipy z oblasti hotelnictví

Elektronické bezdrátové zámky pro Vaše apartmány jsou tady!

Previo
Přidal do Novinky a tipy v Previu
20. července 2016

Previo nově navázalo spolupráci se společností Blue-Cell s.r.o., která v České republice zařizuje distribuci a zároveň se stará o servis produktů španělské společnosti Salto Systems.

Salto Systems jsou jedna z největších firem na trhu, zabývající se řešením přístupové bezpečnosti. Za tímto termínem se skrývá výroba a implementace různých druhů bezdrátových elektronických zámku a s nimi spojených přístupových a monitorovacích systémů. Zní to trochu jako science fiction, ale opak je pravdou.

Co všechno tyto zámky umí? Hlavní věcí, která potěší všechny správce apartmánů je možnost odemčení dveří pomocí chytrého telefonu. V praxi to vypadá tak, že od hosta přijde v předstihu platba za ubytování a následně je mu vygenerován a zaslán „klíč“ do aplikace na mobilním telefonu. Přes nahraný klíč v aplikaci už si klient může sám otevřít apartmán, aniž by byla nutná přítomnost majitele, nebo aby si klient musel fyzicky klíč vyzvedávat. Elektronické klíče je samozřejmě možné generovat přes Previo.

Po odjezdu klienta je platnost jeho elektronického klíče k danému zámku zrušena a pro dalšího návštěvníka je vygenerován úplně nový přístupový klíč. Klíče k zámkům mohou být vydávány samozřejmě i ve formě kontaktní/bezkontaktní karty, náramku atp.

Veškerou administraci klíčů provádí správce pomocí aplikace ProAccess SPACE. Přes tento program lze také mimo jiné vytvářet uživatele (např. Pro různé skupiny zaměstnanců) a těm přiřazovat práva k jednotlivým průchodovým dveřím.

Zároveň je možné nastavit v kalendáři chování zámků pro jednotlivé dny a časy. Toto může být velice užitečné, např. ve chvíli, kdy víte, že apartmány se uklízí vždy v určité dny, vždy ve stejnou dobu. Nastavíte tedy, aby dveře v určité chvíli nevyžadovaly kód. Úklidová služba může bez problémů vejít (+odpadají problémy se ztrácejícími se kopiemi klíčů), poklidit a po uplynutí nastaveného času jsou dveře opět bezpečně uzamčeny.

Přes HAMS je možné dále sledovat a evidovat veškeré události, které u každého zámku nastanou a to včetně jednotlivých průchodů, nebo případně snahy o neoprávněné vniknutí bez příslušného klíče. Jednou z možností je i kombinovaný zámek s klasickou mechanickou vložkou. Pokud je tento model otevřen obyčejným klíčem, informace o otevření je také zaznamenána do elektronické „databáze průchodů“.

Samotná implementace zámků je velice jednoduchá a vyžaduje pouze minimální montážní úpravy, vše je navíc bezdrátové. Bezpečnostní zámky jsou zároveň nabízený v mnoha různých podobách a barvách, takže nenaruší vzhled apartmánu, nebo hotelového pokoje.

Pokud by Vás tato nová technologie zaujala, můžete získat více podrobnějších informací na stránkách společnosti Blue-Cell, nebo případně přímo na webu společnosti Salto Systems (v anglickém jazyce). V případě zájmu o tuto novinku nás můžete samozřejmě kontaktovat na info@previo.cz.

Líbil se Vám článek? Nezapomeňte ho sdílet s ostatními!