Blog pro hoteliéry Novinky, rady, tipy z oblasti hotelnictví

Přehled „covidových“ kompenzací za období listopad a prosinec 2021

Previo
Přidal do Vzdělávejte se s námi
12. dubna 2022

Přinášíme detailní přehled obou kompenzačních programů konečně schválených vládou. V článku naleznete všechny důležité odkazy s informacemi o podání žádosti včetně nejzazších termínů, do kdy můžete žádat.

Program COVID – Nepokryté náklady – Sektorová podpora

Program slouží k pokrytí nákladů. Na kompenzace v tomto programu, budou mít nárok všichni hoteliéři a restauratéři, kteří v období restrikcí, tedy 1. listopadu – 31. prosince 2021 zaznamenali pokles obratu nejméně 50 % a to v porovnání s rokem 2019 (popřípadě rokem 2018).

V případě splnění podmínky propadu obratu budou mít hoteliéři možnost žádat kompenzaci do výše 50 % nepokrytých fixních nákladů do maximální výše 1,5 milionu Kč. Na tento program byly ze státního rozpočtu alokovány 2 mld Kč.

Nejzazší termín podání žádosti do 17. května 2022.

Detaily dotačního programu naleznete po kliknutí zde.

Program COVID – Sektorová podpora

Pokrytí mzdových nákladů. Na kompenzace v tomto programu, budou mít nárok všichni hoteliéři a restauratéři, kteří v období restrikcí, tedy 1. listopadu – 31. prosince 2021 rovněž zaznamenali pokles obratu nejméně 50 % a to v porovnání s rokem 2019 (popřípadě rokem 2018). Tedy podmínka je stejná s předchozím programem.

V případě splnění podmínky propadu obratu budou mít hoteliéři možnost žádat kompenzaci na zaměstnance ve výši 500 Kč za den. Finanční strop u této dotace na jednoho ubytovatele nebo restauratéra činí 1,5 milionu Kč. Celkem je na tento program vyčleněno 1,75 mld Kč.

Nejzazší termín podání žádosti do 12. května 2022.

Detaily dotačního programu naleznete po kliknutí zde.

kompenzace body

Žádosti je možné podávat prostřednictvím informačního systému MPO na https://aisportal.mpo.cz. Pokud se žadatel do systému již registroval v rámci předchozích programů vypisovaných MPO, nová registrace není nutná.

Líbil se Vám článek? Nezapomeňte ho sdílet s ostatními!