Blog pro hoteliéry Novinky, rady, tipy z oblasti hotelnictví

Přímé rezervace strmě rostou. Jak efektivně vydělat na tomto trendu?

Previo
Přidal do Novinky a tipy v Previu
21. února 2022

Výzkum nákupního chování hostů říká, že přes 30 % těch, kteří vyhledávají ubytování na rezervačních portálech (booking.com, hotels.com, hotel.cz …), samotnou rezervaci dokončí na webu ubytovatele. Ano, hosté stále více hledají oficiální weby hoteliérů a rezervaci chtějí provést na přímo bez prostředníka! Jste si jistí, že na svém webu, možnost přímých rezervací nabízíte?

Trend potvrzují také data z Previa. V meziročním srovnání evidujeme 50 % nárůst přímých rezervací.

Rplus - pocet primych rezervaci

Pokud host sám vyhledá Vaše ubytování na internetu, jste již krůček od přímé rezervace. Stačí provést jedinou věc. Jednoduše necháte vložit kód online rezervačního formuláře do Vašich stránek a můžete získávat přímé rezervace doslova ihned.

A co má plnohodnotný online rezervační formulář umět?

Booking.com již vytvořil standard, a i ten hosté očekávají na Vašich webových stránkách. Zobrazení volných pokojů, výběr termínu, pobytové balíčky, kontrola provedené rezervace nebo možnost uplatnit slevový kupón jsou dnes naprostou samozřejmostí. To vše můžete svým hostům nabídnout za pár minut.

Optimalizaci stránek pro mobily nepodceňujte!

Data výzkumu totiž ukazují, že 70 % last minute rezervací je dokončeno na mobilu. Ke zvýšení přímých rezervací tak výrazně přispívá optimalizace webu a formuláře pro mobilní zařízení. 

Rplus - rezervace na mobilu

Proměnu chování hostů jsme dlouhodobě sledovali a na změnu reagovali vylepšením online rezervačního formuláře. Abychom co nejvíce podpořili počet dokončených rezervací, přidali jsme funkce, které ani na booking.com nenajdete.

Rezervační formulář nabízíme všem hoteliérům, bez ohledu na to, zda mají hotelový systém Previo. Pokud máte zájem o více informací, nechte nám svůj kontakt, my se s Vámi co nejdříve spojíme.

Nechat svuj kontakt

Líbil se Vám článek? Nezapomeňte ho sdílet s ostatními!