Blog pro hoteliéry Novinky, rady, tipy z oblasti hotelnictví

Webinář – Minutové rezervace

Poslední téma, které jsme zařadili do jarní série webinářů, bylo nastavení minutových rezervací, které jsme vydali jako velkou novinku 20. června. Možnost vytvářet minutové rezervace je z vaší strany dlouho očekávaná funkce, proto jsme se rozhodli vám její první část představit v samostatném webináři.

Prvním krokem, který je nezbytný pro správně fungující nastavení minutových rezervací, je vytvoření minutových či hodinových prostor. Co to vlastně minutový/hodinový prostor je? Může to být na příklad masérna, bowlingová dráha, tenisový kurt a další prostory, ve kterých probíhá čerpání služeb. Po nastavení těchto prostor vám vznikne tzv. minutová plachta, kterou si můžete opět přizpůsobit stejně, jako plachtu pro jednotlivé pokoje.

Dalším důležitým krokem je vzájemné propojení nabízených služeb a vytvořených minutových prostor. Správné propojení vám následně zajistí, že při výběru konkrétní služby v daném čase, dojde k vytvoření rezervace v příslušném prostoru a služba v tomto čase již nebude dále dostupná. Minutovou rezervaci můžete samozřejmě přiřadit k existující rezervaci ubytování a přímo z vytvořené rezervace pokoje pak vytvořit také rezervaci minutovou. V případě, že nabízíte vaše služby i hostům, kteří u vás ubytovaní nejsou, vytvoříte minutovou rezervaci samostatně bez návaznosti na pokoj.

A tímto vývoj minutových rezervací nekončí, v práci na nich usilovně pokračujeme. Konkrétně na možnosti vytvoření minutové rezervace přímo z online rezervačního formuláře a prostřednictvím Alfreda. Takže se máte určitě na co těšit. Nastavte si minutové prostory a propojte je se svými službami už teď, abyste je mohli, po vydání druhé části minutových rezervací, začít rovnou prodávat online.

Líbil se Vám článek? Nezapomeňte ho sdílet s ostatními!