Blog pro hoteliéry Novinky, rady, tipy z oblasti hotelnictví

Webináře – letos si témata můžete vybrat vy sami

Chceme pro vás, naše klienty, být partnerem nejen jako dodavatel hotelového softwaru, ale také v oblasti vzdělávání. V loňském roce jsme proto spustili vzdělávací webináře, které mají za cíl vás seznamovat s novinkami v systému Previo, probrat a představit jednotlivé části systému včetně praktické ukázky jejich nastavení či přinášet znalosti v oblasti marketingu. Jsme rádi, že se naše webináře staly oblíbenými. A právě proto máme v plánu s nimi i nadále pokračovat. Jejich podobu můžete letos do značné míry ovlivnit i vy sami. Na konci článku najdete odkaz na hlasovací formulář.

Webináře v roce 2024

Letošní webináře odstartujeme již 8. února ve 13.00 a budeme je pravidelně připravovat na začátku každého měsíce (kromě léta). Prvním tématem budou Zimní novinky – podíváme se na vylepšení systému, které jsme připravili během posledních dvou až třech měsíců. Mezi témata, která nás čekají, zařazujeme opět minutové služby. Tentokrát z pohledu klienta, který není vaším hostem. Ukážeme si, jak si mohou tito klienti minutové služby rezervovat. Také druhé téma se týká rezervačního formuláře Reservation+, konkrétně výběru stravy, který je inovovaný a přehlednější. Dále představíme možnost nastavení absolutních slev pro jednotlivé kategorie hostů. A v posledním tématu, kterým první letošní webinář zakončíme, vám ukážeme nový pickup report a jak jej používat. S novinkami vás seznámí previoznalec Martin Zindulka a zvídavé otázky bude pokládat Jarda Tík.

Registrace na první webinář

Už teď se na něj můžete registrovat na našich webových stránkách. Po registraci obdržíte link na živé vysílání, které bude probíhat opět na platformě Youtube. Pokud nebudete mít během živého vysílání čas, nic se neději. Záznam webinář najdete s určitým časovým odstupem také na našem webu a Previo Youtube kanálu. Doporučujeme vám se přihlásit k odběru našeho kanálu a žádné nově přidané video vám neunikne.

Chci se registrovat na webinář

Webináře v roce 2023

Čekání na první webinář si můžete zkrátit tím, že se podíváte na webináře vysílané v loňském roce. Celkem jsme jich připravili 13, v celkové délce 11 hodin, 37 minut a 30 vteřin. Novinkové webináře jste mohli vidět celkem tři. Zahajovali jsme novinkami jak jarní tak podzimní webinářovou sezónu. Během té jsme zařadili dokonce dvoje. První Novinky jsme vysílali 27. dubna, druhé, tzv. Letní novinky, jsme vám přinesli na začátku září a prošli jsme v nich nové funkce v systému, které jsme vydali během léta, a Podzimní novinky jsme vysílali v říjnu.

V dalších webinářích jsme se zaměřili na marketingová témata a představení jednotlivých součásti recepčního systému Previo vždy s praktickou ukázkou jejich nastavení. Všechny najdete na našich webových stránkách, na Previo Youtube kanálu, nebo se na ně můžete podívat přímo tady.

Marketing v hotelnictví

V tomto webináři jsme se věnovali tématu, jak vytvořit marketingovou strategii, která vám pomůže získat více hostů a přímých rezervací, jak se odlišit od konkurence a jaké nástroje využít, abyste zaujali potenciální zákazníky. Ve webináři se také dozvíte, co by měl splňovat správný web a rezervační formulář, který vám přinese úspěch.

 

Online rezervační formulář

Webinář na téma online rezervační formulář vám ukázal nastavení Reservation+ tak, aby vám přinášel co nejvíce přímých rezervací. Dostali jste celou řadu tipů na správné nastavení a rady, co hosty zajímá při rezervaci ubytování, jak je zaujmout a co si proto ve formuláři nastavit. Samozřejmě jsme neopomněli část, jak nastavení provést v praxi.

 

Web a sociální sítě

Jak by měly vypadat vaše webové stránky? Co by na nich nemělo chybět, abyste z nich mohli vytěžit maximum? To jsou otázky, které jsme řešili v první části webináře společně s Antonínem Seidlem, marketingovým specialistou a zakladatelem společnosti Saysend věnující se marketingu přímo v hotelnictví. Ve druhé části jsme se věnovali sociálním sítím. Představili jsme si ty, které je vhodné ve vlastní propagaci používat, a jak by měl vypadat obsah, který na nich budete zveřejňovat.

 

Cenové plány

V tomto videu jsme si ukázali, jak nastavit různé cenové plány, slevy a příplatky. Dozvěděli jste se proč a jak využívat šablony a kalkulační vzorce, které vám pomohou automatizovat ceny v Previu. Podívali jsme se, jak pracovat s dlouhodobými a krátkodobými pobyty z pohledu ceny a v neposlední řadě jsme vám představili modul revenue management, který vám po může hlídat ceny s ohledem na obsazenost.

 

Minutové rezervace

V tomto webináři se věnujeme velké novince, kterou jsme vydali v červnu minulého roku – minutovým rezervacím. Řekli jsme si, co jsou to minutové rezervace, k čemu se využívají, ale hlavně si ukázali jejich nastavení prakticky – napojili si minutové prostory na služby a nastavili jejich ceny. A následně si předvedli, jak se s minutovými rezervacemi pracuje.

 

E-mail marketing a nastavení kampaní v Previu

Jak už název napovídá, během webináře si povídali o všem kolem e-mailových kampaní. V úvodu se zaměřujeme na trochu teorie – k čemu se e-mailing využívá, jaké můžeme použít nástroje, jak sbírat kontakty, jaké jsou druhy e-mailů a jak by měl správný e-mail vypadat. A nezapomněli jsme ani na praktickou stránku e-mailingu – – jak byste je měli kampaně správně strukturovat, co by měly obsahovat a jak je efektivně využívat. A na závěr nechyběla praktická ukázka, jak kampaně krok za krokem nastavit v Previu.

 

Bezpečnostní minimum pro hoteliéry

Citlivé údaje vašich hostů a vaše data jsou lákadlem pro kybernetické zločince a zaslouží si řádnou ochranu. Víte, jak je zabezpečit a jak se chovat, abyste riziko minimalizovali? Pokud ne, je tu pro vás náš webinář s názvem bezpečnostní minimum pro hoteliéry, ve kterém vám ukazujeme, co můžete pro svou bezpečnost udělat sami a jak vám v tom pomůže Previo. V praxi také uvidíte, jak si v Previu nastavit dvoufázové ověření. Budete k tomu potřebovat svůj mobilní telefon.😉

 

Pobytové balíčky

Tento webinář, jak už název napovídá, se věnoval tématu pobytové balíčky. V jeho úvodu jsme se zaměřili na to, proč je vhodné, možná přímo nezbytně nutné, s pobytovými balíčky pracovat, jak je vytvářet a co by měly obsahovat. Ukázali jsme si, jak nastavit pobytové balíčky v Previu krok za krokem. Pozvání na webinář přijal navíc specialista na tvorbu pobytových balíčků Martin Vencálek ze Spa.cz. S ním jsme v rozhovoru probrali vše kolem prodeje balíčků právě na tomto portálu.

 

Reveue management

Základní pravidlo revenue managementu zní: „Účtovat zákazníkovi maximální možnou cenu, kterou je za danou službu v daný okamžik ochoten zaplatit“. Ale jaká má být ta cena? A co je důležité pro to, abyste ze svého ubytování získali maximální užitek? O tom jsme hovořili s odbornicí na revenue management Jiřinou Jenčkovou. Vysvětluje, jak revenue management funguje, jaké techniky využívá i co je potřeba, abyste s efektivním řízením cen mohli začít.

 

Rok v kostce – zhodnocení roku 2023

Každý konec roku je spojený s bilancováním. A právě o shrnutí roku jsme mluvili v posledním webináři loňského roku. Podívejte se s námi – na vývoj turismu v České republice a Evropě, na statistiky obsazenosti, vývoj průměrných cen či délky pobytu a další. Dozvíte se také zajímavá čísla „ze zákulisí“ toho, co se děje v Previu a skrze něj. A na samotný závěr vás čeká malé překvapení.


 

Jaký z webinářů pro vás byl nehodnotnější?

Dejte nám poté vědět, který z webinářů byl pro vás v loňském roce nejužitečnější. Chceme vědět, která témata vás zajímají, ke kterým se třeba ještě opakovaně vracíte, co vám chybělo, co byste chtěli ještě zlepšit. Pro zpětnou vazbu můžete využít následující formulář:

Vyplním zpětnou vazbu

Chcete ovlivnit obsah letošních webinářů?

A po hodnocení loňských webinářů můžete ještě hlasovat mezi tématy, o kterých přemýšlíme pro letošní rok. Formulář s tématy jsme mezi vás rozeslali již minulý týden a můžeme vás seznámit s prvními výsledky. Nejvíce vás zajímají témata, která se týkají nastavování profilů na jednotlivých OTAs, dále pak základy cenotvorby a sestavování rozpočtu či umělá inteligence a její využití v praxi. Vy, kteří jste ještě pro svoje oblíbené téma nehlasovali, tak můžete učinit nyní. Hlasování je stále ještě otevřeno.

Hlasuji pro oblíbené téma

 

Líbil se Vám článek? Nezapomeňte ho sdílet s ostatními!