Blog pro hoteliéry Novinky, rady, tipy z oblasti hotelnictví

Zjednodušte si přihlašování do administrace svého hotelu – ušetříte čas

Přidal do Novinky a tipy v Previu
21. března 2023

Také patříte mezi ty, co to dělají špatně? Všimli jsme si, že relativně velké množství z vás ubytovatelů se do Previo Adminu nepřihlašuje přímo zadáním adresy admin.previo.cz do pole pro zadávaní URL adresy v prohlížeči. Postupujete například tak, že zadáte do vyhledávače slova „admin previo“, „previo přihlášení“ a teprve poté kliknete na odkaz, který vás nasměruje na přihlašovací stránku administrace. A to je špatně. Pokud navíc zadáte jen „previo“, proces přihlašování se ještě protáhne o další mezikrok.

Věřili byste, že tímto postupem promrháte během roku klidně celý jeden pracovní týden? Nezdá se to, že? I třicet vteřin, které strávíte vypisováním slov do vyhledávacího pole, několikrát za den se ve výsledku nasčítá a souhrnné číslo vás nemile překvapí. A to jsme ještě promarněné hodiny nevynásobili hodinovou sazbou. Jak tento zbytečný čas eliminovat? Jedině správným nastavením vašeho prohlížeče. Nastavte si jej tak, aby se vám při jeho otevření rovnou načetla přihlašovací stránka administrace.

A jak na to? Pojďme se na to společně podívat. V první řadě, bychom chtěli připomenout, že nejvhodnějším prohlížečem pro optimální fungování Previa je Google Chrome. V jiných internetových prohlížečích může být systém pomalejší a méně stabilní. Chrome si můžete stáhnout zde, do svého mobilního telefonu pak podle operačního systému v telefonu – iOs či Android. Nebo hledejte Chrome přímo v AppStoru, resp. GooglePlay ve svém telefonu.

A teď už samotný návod, jak postupovat.

Otevřete si nastavení prohlížeče. To jsou tři tečky v pravém horním rohu. Klikněte na sekci „Při spuštění“.

 

Ukázka nastavení Google Chrome - Při spuštění

Otevře se vám nastavení, ve kterém definujete, co se má stát po otevření prohlížeče. Vyberte možnost „Otevřít konkrétní stránku nebo skupinu stránek“.

Nastavení Google Chrome - stránka při spuštění

Na výběr teď máte ze dvou variant: Přidat novou stránku nebo Použít aktuální stránky. Druhou z nich vyberte v případě, že máte v záložce již otevřenou stránku admin.previo.cz – automaticky vám ji přidá do seznamu stránek.

V opačném případě využijte první možnost a URL administrace zadejte ručně do šedého políčka a klikněte na tlačítko „Přidat“.

Google Chrome - přidání nové stránky po spuštění

A je to! Při dalším otevření prohlížeče se vám automaticky načte přihlašovací stránka do administrace.

Hlavní přihlašovací stránka do administrace Previo

Pokud z jakéhokoliv důvodu nechcete, aby se vám při otevření Chromu zobrazovala jako první stránka s přihlášením do administrace vašeho hotelu, můžete využít druhý způsob – přidat si stránku admin.previo.cz do Lišty záložek. Jak postupovat?

Do řádku pro URL adresu v prohlížeči zadejte přihlašovací stránku administrace admin.previo.cz a klikněte na hvězdičku, která je v pravém horním roku, na konci řádku pro URL. Objeví se vám dialogové okno s informací o přidání stránky do oblíbených. Vyberte si z nabídky u pole Složka: Lištu záložek.

Přidání stránky do Lišty záložek

A odkaz na přihlášení do administrace budete mít hned pod URL řádkem.

Lišta záložek

Doporučujeme si také přidat zástupce s přihlášením na plochu vašeho počítače, pokud ho už nemáte vytvořený. Nevíte jak? Klikněte pravým tlačítkem myši na plochu, v dialogovém okně zvolte možnost „Nový“ a vyberte „Zástupce“. Do políčka vepište URL adresu pro přihlášení a pokračujte výběrem „Další“. V následujícím kroku už jen zástupce pojmenujete, např. Přihlášení do Previa a kliknete na „Dokončit“.

Máte svoje vlastní vychytávky, které vám usnadňují a zefektivňují každodenní rutinní činnosti? Neváhejte se o ně podělit. Využít můžete e-mail na naší podporu.

Líbil se Vám článek? Nezapomeňte ho sdílet s ostatními!