Blog pro hoteliéry Novinky, rady, tipy z oblasti hotelnictví

Rozšíření nabídky Alfredových služeb a další kroky k automatizaci Vašeho hotelového provozu

Martin Zindulka
Přidal do Novinky a tipy v Previu
17. prosince 2020

O mobilní aplikaci pro hotelové hosty Alfred už jste od nás pravděpodobně slyšeli a mnoho z Vás Alfredovy služby využívá a úspěšně automatizuje svou recepci.

Aplikaci dále vylepšujeme a chceme se s Vámi podělit o novinky, které zvýší počty provedených online check-inů, usnadní správu minibarů a zpříjemní hostům přístup do pokojů při propojení na zámkové systémy SmartKey.


Předpříjezdové SMS nově do celého světa

alfredworldwideRozšiřujeme možnosti odesílání předpříjezdových SMS s žádostí o vyplnění online check-inu 1 den před příjezdem. V původní verzi Alfred odesílal SMS pouze na česká telefonní čísla. Nově je nastavení rozděleno na dvě varianty, které lze libovolně kombinovat:

  • SMS do zemí V4 (Česká republika, Slovensko, Polsko a Maďarsko)
  • SMS do zbytku světa

Zprávy odesílané hostům do zemí V4 stojí 1 Kč (0,04 €) / SMS, zprávy odesílané hostům mimo V4 jsou dražší. Konkrétně 3 Kč (0,12 €) / SMS. Služby SMS brány nakupujeme externě, takže níže už cenu stlačit nemůžeme. 

Důležitou informací pro Vás je, že SMS se odesílají pouze hostům, kteří 1 den před svým příjezdem nemají hotový online check-in. Všem hostům, kteří už check-in mají hotový, se SMS neodesílá.

Zároveň je možné kdykoliv aktivovat/deaktivovat odesílání a to (jak už bylo zmíněno) zvlášť pro SMS do států V4 a pro SMS do ostatních států.

Cenu odeslaných SMS můžete v reálném čase kontrolovat v Alfred dashboardu a případně si operativně jednotlivé druhy SMS aktivovat/deaktivovat.


Minibary

Zakomponovali jsme také propojení na skladové položky v rámci minibarů. Hosté jsou při check-outu Alfredem otázáni na konzumaci z minibaru a mohou ihned doplnit všechny spotřebované pochutiny a obratem provést úhradu zbývající části hotelového účtu.

Propojení na minibar je nutné aktivovat v nastavení Alfreda (Nastavení / Aplikace Alfred). V aplikaci se následně budou nabízet všechny skladové položky, které jsou označeny rastrem „Minibar“.


Vylepšení propojení se zámky SmartKey

Zapracovali jsme i na vylepšení propojení Previa se zámkovým systémem SmartKey. Nyní máte na výběr celkem tři způsoby, jak mohou hosté otevírat pokoje. PINem, kartou nebo přímo přes Alfreda.

Pojďme si podrobněji představit nejnovější vylepšení, která si můžete aktivovat:

  • Automaticky převystavení přístupového PINu ke dveřím v případě, kdy došlo ke změnám rezervace (termín, pokoj, atp.) – při úpravách rezervace před příjezdem (např. z původního pokoje 101 přesunete rezervaci z logistických důvodů na pokoj 103) se automaticky upraví přístupový PIN ke dveřím. Ten zůstává pro hosta stejný, ale funguje i na nový pokoj/v novém termínu rezervace.
  • Novinkou je možnost propojení enkodéru pro přístupové karty s Previem. Přístupy na magnetickou kartu tedy můžete nahrávat přímo z plachty rezervací. Stejně tak je možné enkodér propojit na samoobslužný kiosek, kdy si hosté po provedení check-inu sami načtou na kartu přístupové údaje do jejich pokoje.
  • Nejjednodušší variantou je ale bez diskuze možnost otevírat SmartKey zámky přímo z aplikace Alfred na jedno kliknutí. Podívejte se na naše video níže.

Líbil se Vám článek? Nezapomeňte ho sdílet s ostatními!