Blog pro hoteliéry Novinky, rady, tipy z oblasti hotelnictví

Alfred – Jedna technologie, více možností využití

Martin Zindulka
Přidal do Novinky a tipy v Previu
3. června 2020

Základní představení Alfreda, jako průvodce a pomocníka pro Vaše hosty, už máme za sebou a nyní se podíváme na jeho další schopnosti. S Alfredovou pomocí se dříve abstraktní a futuristické pojmy jako automatizovaná recepce nebo samoobslužný hotel, mohou stát každodenní realitou v oblasti ubytovacích služeb. 

Naše nová technologie si totiž rozumí se všemi druhy zařízení. Alfred pomůže hostům na chytrých telefonech nebo na tabletu, ale stejně dobře funguje i v rámci moderního samoobslužného kiosku umístěného na recepci.

Takto může již velice brzy vypadat check-in z pohledu hosta.


Částečně automatizovaná recepce

Varianta 1 – plná recepce, nevyplněný check-in

Kolem 14. hodiny přicházím do hotelového lobby. Pohled vlevo, u recepčního pultu je špalír hostů, kteří čekají na odbavení.

Instinktivně se odvrátím doprava, kde mě druhá recepční směřuje do pohodlného křesla a podává mi tablet se spuštěným Alfredem. Nezáleží na tom, jestli jsem si udělal rezervaci předem. Alfred mi vytvoří kompletně novou rezervaci nebo mě přes unikátní rezervační kód přihlásí do správy mého dopředu objednaného pobytu.

Vyplním všechny osobní údaje, přímo na displeji se elektronicky podepíši a pokud ještě nemám zaplaceno, Alfred mě nasměruje na úhradu rezervace přes platební bránu.

Když jsou všechny formality dokončeny, Alfred mě informuje, že jeho služby mohu využít i v průběhu pobytu. Dále mi vydá kartu / PIN ke dveřím od pokoje (pokud hotel nevyužívá elektronické zámky, obdržím klíč / kartu od výše uvedené recepční) a moje dovolená může začít.

Varianta 2 – plná recepce, check-in vyplněný a rezervace uhrazena dopředu

Přicházím kolem 14. hodiny do hotelového lobby. Pohled vlevo, u recepčního pultu je zástup hostů, kteří čekají na odbavení.

Vytahuji z kapsy mobil a přihlašuji se do Alfreda. Vše na mě svítí „zeleně“ – check-in jsem udělal s předstihem a platbu ubytování už mám taky za sebou. 

Pár kroků ode mne u nejbližší stěny vidím uzamykatelné schránky (něco na způsob Alzaboxů) a Alfred mi oznámí, ve kterém boxu na mě čekají klíče od pokoje.

Z telefonu přeťukám PIN ke schránce, beru klíče a bez zbytečného zdržování se přesouvám do pokoje. Fronta na recepci se mezitím prodloužila o několik dalších metrů…


Kompletně samoobslužný hotel / noční recepce

Přijíždíme opravdu pozdě. Podle informací, které máme, jsme oficiální check-in čas zmeškali o několik hodin, takže se strachem vstupujeme do hotelové haly.

Tlumeně osvětlený prostor je naprosto liduprázdný. Naši pozornost upoutá informační panel, který nás směřuje k několika nenápadným kioskům.

S úlevou poznáváme na displeji tvář Alfreda, který nám před několika dny připomněl naši rezervaci a možnost provedení check-inu. Ten jsme naštěstí již absolvovali stejně jako platbu, takže se nám po potvrzení našeho příjezdu zobrazí číslo našeho apartmánu a vstupní PIN.

Po dlouhé cestě jsme naprosto vyřízení, takže kvitujeme, že na recepci nestrávíme ani o minutu déle a přesouváme se do postele. Před usnutím se ještě v rychlosti přihlásíme do Alfreda z mobilu a zkontrolujeme si od kolika hodin se podávají snídaně. Všechno mě po cestě bolí, takže si rovnou objednávám na zítřejší dopoledne masáž.

Poslední věc, kterou ještě před usnutím slyším, je pípnutí notifikace s potvrzením mojí objednávky.


Navštivte náš showroom a podívejte se na doporučená řešení

Alfred by měl fungovat na každém zařízení, kde spustíte internetový prohlížeč. Přesto jsme pro Vás připravili několik „doporučených“ zařízení pro kioskový provoz.

U níže uvedených variant garantujeme 100% funkčnost Alfreda, společně s dostatečnou velikostí displeje a kvalitou technického provedení. Zároveň jsme Vám schopni jejich nákup zprostředkovat:

V našich pražských kancelářích jsme pro Vás zároveň připravili menší „showroom“, kde si můžete všechny tři uvedené varianty osobně vyzkoušet a otestovat.

Kompletní informace o Alfredovi a kioskovém módu naleznete na našem webu.

alfred-kiosek

Líbil se Vám článek? Nezapomeňte ho sdílet s ostatními!