Blog pro hoteliéry Novinky, rady, tipy z oblasti hotelnictví

Propojení na platební bránu ComGate

Martin Zindulka
Přidal do Nové funkce
27. července 2023

Rádi bychom Vám i zde na blogu představili jednu z nových integrací, kterou je možnost propojení Previa na online platební bránu od společnosti ComGate.

ComGate je česká firma s 20 letou tradicí, která v roce 2010 získala licenci ČNB pro platební služby a zapojila se zprostředkování online plateb kartou na internetu. V roce 2019 rozšířili svoje služby i o platební terminály.


Propojení s Previem

Integrace platební brány funguje na třech základních úrovních, podobně jako u ostatních platebních řešení, které je možné na Previo propojit.

  • Propojení na RESERVATION+ – nejdůležitější součástí propojení je samozřejmě možnost online platby při vytváření rezervace online na webu ubytovatele. Transakce je během několika vteřin zpracována, v Previu jsou vytvořeny odpovídající doklady a platby a klientovi je odesláno potvrzení o dokončení rezervace a zaplacení (včetně dokladu). Rezervace uložená v Previu následně obsahuje doklad a je označena jako uhrazená.
  • Ruční odesílání odkazu na online platbu – pokud Vám klient napřímo zavolá, můžete mu na několik kliknutí v Previu vytvořit rezervaci a na email ihned odeslat odkaz na online platbu zálohy. Po úhradě opět dochází k vyrozumění Vás i zákazníka a platba s dokladem je uložena u rezervace v Previu.
  • Předautorizace (vratná záloha) – v rámci aplikace Alfred využívat i funkci předautorizace. Tzn. výběr vratné zálohy/kauce, která je po odjezdu hosta automaticky vrácena, pokud po hostovi nezůstane nevyrovnaný účet nebo nedojde např. k poškození pokoje. Složení vratné zálohy přes aplikaci Alfred může být také jednou z podmínek pro vygenerování pinů/kódu pro vstup do hotelu/pokoje, pokud Váše ubytovací zařízení využívá elektronické zámky.

Pokud by Vás tato integrace zaujala nebo již máte platební bránu od společnosti ComGate a budete ji chtít propojit na Previo, určitě kontaktujte svého obchodního zástupce a ten s Vámi dohodne další postup.

Líbil se Vám článek? Nezapomeňte ho sdílet s ostatními!