Blog pro hoteliéry Novinky, rady, tipy z oblasti hotelnictví

Automatizujte si svůj denní přehled

Martin Zindulka
Přidal do Novinky a tipy v Previu
2. prosince 2021

Další novinkou, kterou jsme pro Vás připravili na závěr roku je rozšíření denního přehledu. To částečně navazuje na dřívější rozdělení poznámek na recepční, kuchyňskou a úklidovou. Již nyní bylo možné denní přehled tisknout vždy s konkrétní poznámkou, v závislosti na tom, pro kterou část personálu byl určen.

Vždy ale bylo nutné denní přehled nastavit, vytvořit PDF a  přeposlat/vytisknout pro konkrétní úsek provozu. To se nyní mění.


Vytvořte si sady denních přehledů

V novém nastavení budete pracovat se samostatně nastavitelnými „sadami denních přehledů“. Sad si můžete vytvořit libovolné množství a každou z nich přednastavit podle potřeb Vašeho provozu.

Už to je velká výhoda, nemusíte si konkrétní denní přehled „naklikávat“ každý den dokola, ale předdefinovaná sada na Vás již bude čekat a na jeden klik ji hned pošlete do tisku.

dailyoverview1


Načasujte zasílání a vyberte příjemce

Druhou důležitou novinkou je možnost nastavit si automatické zasílání jednotlivých denních přehledů. Potřebuje Vaše kuchyně vždy v 8 večer informace o počtech snídaní na následující den? Chce vedoucí recepce v 6 ráno dostat rozpis dnešních příjezdů a odjezdů?

V novém nastavení pro automatické odesílání si vybíráte konkrétní denní přehled, jeho formát, email příjemce a  čas a periodicitu zasílání. Potřebné informace se tedy vždy včas dostanou ke kompetentní osobě a vy již nemusíte nic dalšího dělat.

dailyoverview2


+ využijte několik menších vylepšení

  • Denní přehled vygenerujete jak v PDF, tak nově i v XLS formátu.
  • Poznámky je možné zobrazit v plném znění nebo ve zkrácené verzi (omezené na určitý počet znaků).
  • Přehled vygenerujete i pro pokoje z určité rezervační plachty. Pokud máte pokoje rozdělené na plachty např. podle pater nebo typu pokojů určitě tuto možnost oceníte.
  • Uživatele zámkových systémů také mají možnost zobrazit si v denním přehledu přístupové kódy pro vstup do pokojů.

Líbil se Vám článek? Nezapomeňte ho sdílet s ostatními!