Blog pro hoteliéry Novinky, rady, tipy z oblasti hotelnictví

Přímý import výpisů z bankovnictví i pro Komerční banku

Martin Zindulka
Přidal do Novinky a tipy v Previu
8. listopadu 2022

kbb

Aktualizace Previa ze dne 8.11.2022 přináší zásadní novinku pro ty z Vás, kteří vedou své bankovní účty u Komerční banky.

Podobně jako u FIO banky je Vám nově zpřístupněno přímé propojení na Vaše internetové bankovnictví a možnost automatického stahování bankovních výpisů.


Správné nastavení je základ

Aby propojení mezi Vaším Previo profilem a Vaším bankovním účtem probíhalo správně, je nezbytně nutné provést základní nastavení.

  • Účet nastavený v Previu musí mít správně vyplněný IBAN (ten je podmínkou propojení),
  • Ve druhé záložce je následně potřeba projít veškeré nastavení (viz obrázek níže). Připravte si i mobilní telefon, povolení propojení pro aplikaci Previo a následné udělení přístupu k transakční historii účtu bude vyžadovat potvrzení v aplikaci Mobilní klíč.
  • Kompletní návod, co je potřeba nastavit, naleznete v našem manuálu.
  • Nezapomeňte také, že pokud máte např. CZK a EUR účet, je nastavení nutné provést samostatně pro každý jednotlivý účet.
  • Jakmile budete mít hotovo, můžete začít s importy. Na výběr máte dvě možnosti, import na kliknutí nebo plně automatický import, který probíhá každou hodinu (nezapomeňte si pro něj nastavit doplňující parametry, viz návod výše).

kb2


Platnost propojení

Na rozdíl od FIO banky je propojení na Váš účet a jeho transakční historii časově omezené.

Po 365 dnech od udělení přístupu je potřeba propojení obnovit. To provedete opět přes návod přímo v Previu v nastavení daného účtu.

Na skutečnost, že se blíží expirace propojení Vás upozorníme s 30 denním předstihem přímo v Previu. V okamžiku vypršení Vám pošleme o této skutečnosti ještě email.

Líbil se Vám článek? Nezapomeňte ho sdílet s ostatními!