Blog pro hoteliéry Novinky, rady, tipy z oblasti hotelnictví

Nový mailing je tady!

Martin Zindulka
Přidal do Novinky a tipy v Previu
5. května 2021

email-3249062_1280

Dalším (a rozhodně ne posledním) vylepšením letošního roku je kompletně vylepšený modul Mailing. Ten je k dispozici všem uživatelům verze PRO. Při úpravách jsme vycházeli z Vašich podnětů, které se objevily po spuštění prvních automatizovaných, samoobslužných hotelů a také z poměrně velkého počtu nápadů, které jste nám zaslali v pravidelném vývojovém dotazníku.

Věříme, že Vám nová verze tohoto modulu výrazně usnadní automatizaci komunikace s klienty, zvýší kvalitu Vašeho newsletteru a pomocí nového nastavení také minimalizuje označení hromadně odeslaných emailů jako spamu.

Pojďme si stručně představit novinky.


Editor emailů

Při vytváření newsletteru budete pracovat se zcela novým editorem. Ten funguje na principu stavebnice, kdy si email poskládáte z jednotlivých částí (hlavička, obrázek, text, tlačítko, patička…), které následně naplníte obsahem. Výsledná podoba emailů je tak mnohem profesionálněji, než ta ve staré verzi editoru.

Samozřejmostí zůstává i vložení těla emailu v podobě HTML kódu.


Znovuodeslání emailů

Důvodem pro neodeslání všech emailů z Vaší kampaně může být několik. Nejčastěji narážíme na limit počtu odeslaných emailů od konkrétního poskytovatele za určitý časový úsek (minutu/hodinu/den).

Nově máte možnost vyfiltrovat si emaily, které v konkrétní kampani nebyly korektně odeslány (za určité časové období) a ručně nastavit jejich opětovné odeslání.


Okamžité odeslání

Nejenom u plně automatizovaných hotelů je potřeba maximální rychlosti pro doručení některých prioritních emailů hostům. Proto máte pro určité kampaně nové nastavení zajišťující, že kampaň bude odeslána okamžitě po určité události (vytvoření rezervace, vystavení konkrétního dokladu, vystavení platby).

Tato funkce řeší nejčastější problém právě pro samoobslužné provozy, kdy si host pozdě večer udělal rezervaci, ale potvrzovací email s kódem pro vstup do budovy a pokoje dorazil při určitých okolnostech např. až po 20 minutách.


Odeslání na kontaktní osoby

Opět jeden z častých požadavků, který přichází přímo od Vás. Nově odešlete newsletter i na kontaktní osobu (a případně i prvního hosta z rezervace zároveň).


Vícejazyčné šablony

Starší verze našeho mailingu byla technicky limitovaná pouze 1 jazykovou verzí šablon. V nové verzi se posouváme na novou úroveň a šablony pro nejčastější emailové kampaně (online check-in a narozeninový email) jsou přeloženy do více světových jazyků.


Nastavení SPF záznamu

O SPF záznamu mnoho z Vás pravděpodobně nikdy neslyšelo. Ve zkratce se jedná o mechanismus, který zabrání tomu, aby někdo odesílal spam z Vaší emailové adresy a zároveň se tímto nastavením zvýšila „důvěryhodnost“ Vaší emailové adresy. Po nastavení SPF tak nebude docházet k zařazení Vaší zprávy do spamu v emailovém klientovi na straně příjemce zprávy.

Výrazně doporučujeme toto nastavení provést i v případě, že se samotný mailing nechystáte používat. SPF záznam totiž ovlivňuje důvěryhodnost i u systémových emailů. Tzn. i u emailů, které generuje Previo, jako např. email o potvrzení provedené rezervace přes R+ hostovi, Vámi odeslaný ubytovací voucher nebo doklad z Previa.

Pro lepší orientaci v této problematice jsme Vám připravili rozcestník s návody na nastavení SPF záznamu u nejpopulárnějších českých poskytovatelů hostingu

V nastavení mailingu máte také možnost zadat email na Vašeho IT technika, kterému pošleme veškeré potřebné informace pro provedení nastavení.


Odeslání emailů přes naše servery

Pro odeslání mailingu je také nově možné využít i naše servery. V tomto případě není nutné nastavovat SMTP pro Vašeho poskytovatele doménových služeb (což je ale velice jednoduché a náš support a případně i podpora Vašeho poskytovatele Vám s tím bez problémů poradí).

Odesílání emailů přes nás má ale své nevýhody. Pro jednorázovou kampaň je nastavený limit na 1000 emailů a zároveň je zde i větší pravděpodobnost toho, že emaily odesílané Vaším jménem z našeho serveru budou u příjemce umístěny do spamu. Proto je v tomto případě velice důležité provést nastavení SPF záznamu (viz výše).


Manuály

Vše máme samozřejmě i popsané v manuálech.


 Videomanuál

Líbil se Vám článek? Nezapomeňte ho sdílet s ostatními!