Blog pro hoteliéry Novinky, rady, tipy z oblasti hotelnictví

Online rezervace služeb vázaných na minutové prostory

Martin Zindulka
Přidal do Nové funkce
12. října 2023

Máme pro Vás skvělou zprávu. Od 17.10.2023 rozšiřujeme propojení služeb na obsazenost hodinových provozů o možnost online prodeje v rámci rezervačního formuláře RESERVATION+. Nic Vám tak nebrání nabízet Vaše doplňkové služby online s ohledem na kapacitu rezervovatelných prostorů.

Co je třeba nastavit?

  • Účtování služby „za celou službu“.
  • Propojení této služby na konkrétní minutový prostor.
  • Zaškrtnutí volby „nabízet na webu při online rezervaci“.
  • Nastavení délky služby.
  • (+ doporučujeme nastavit také otevírací hodiny rezervovatelného prostoru vázaného na službu).

Jak to následně funguje v R+?

Ve třetím kroku rezervace uvidíte u jednotlivých dodatečných služeb (s vazbou na hodinový prostor) ikonu hodin s informací o délce dané služby.

Po výběru služby se Vám otevře okno s časovou dostupností služby.

Ta je primárně určena termínem hlavní rezervace ubytovaní, otevíracími hodinami daného prostoru a reálnou obsazeností těchto prostorů.

Zvolené termíny se po výběru zobrazují přímo u dané služby a je možné je dále editovat/rušit atp.

Stejně tak je možné vybrat možnost „nevím termín“, kdy bude služba do účtu rezervace přidána bez navazující rezervace konkrétního času a prostoru (funguje tak jako objednání služby doteď). Z účtu rezervace lze pak jednoduše vytvořit doplňující rezervaci služby na vybraný termín a prostor.

Termíny čerpání služeb jsou viditelné i v potvrzení rezervace. V Previu bude vytvořena skupinová rezervace, která bude obsahovat také rezervace hodinových prostorů.

Kompletní info naleznete případně i v našem manuálu.

Co bude dále?

  • Dalším krokem bude objednání minutové / hodinové služby s vazbou na prostor, a to samostatně (bez rezervace ubytování) na konkrétní termín a čas. Budete tak moct lépe prodávat své služby i ostatním zákazníkům, nejen ubytovaným hostům.
  • Následně budeme pokračovat s objednávkou služeb na konkrétní čas a prostor z Alfreda a možnost doobjednání služeb k již existujícím rezervacím.

Líbil se Vám článek? Nezapomeňte ho sdílet s ostatními!