Blog pro hoteliéry Novinky, rady, tipy z oblasti hotelnictví

Pomozme Ukrajině – průvodce nastavením

Martin Zindulka
Přidal do Novinky a tipy v Previu
1. března 2022

Previo ve spolupráci s Hotel.cz připravilo centrální online rezervační systém, ve kterém může každé ubytovací zařízení nabídnout část své kapacity. Tento systém mohou využívat ministerstva, úřady, neziskové organizace, ale i jednotlivci.

Do programu se zapojíte kliknutím na následující odkaz https://admin.previo.cz/sos_ukraine#sosUkraine.


Úvodní (rychlé) nastavení

Po kliknutí na odkaz (a přihlášení do Previa) se Vám zobrazí následující úvodní nastavení. Nastavení je velice prosté a slouží primárně k tomu, aby se Vaše ubytovací kapacity dostaly co nejdříve do nabídky potřebným. Ceny a nabízené pokoje je možné po uložení upravovat ve speciálním cenovém plánu (tak jak jste zvyklí z klasického Previo ceníku, viz dále).

Jak vše funguje a co se stane po uložení?

pomocuk1

  • Dojde k vytvoření cenového plánu SOS Ukraine, který naleznete v ceníku a je možné ho dále upravovat.
  • Vašemu zařízení bude aktivována spolupráce s rezervačním partnerem SOS Ukraine.
  • Obratem se Vaše ubytování objeví v seznamu kapacit na webu https://hotel.cz/pomoc, kde bude dostupné státním/neziskovým organizacím, ale i jednotlivcům. Tyto speciální pobyty jsou zařazeny v sekci POMOC PRO UKRAJINU.
  • CENA – v úvodním nastavení můžete zvolit cenu za osobu nebo % slevu oproti základnímu cenovému plánu. Nezapomeňte, že ceny lze následně dále upravovat v nově vytvořeném cenovém plánu.
  • NABÍZENÉ POKOJE – opět dvě varianty nastavení. Můžete nabízet veškerou svoji volnou kapacitu nebo pomoc omezit na vybrané pokoje (ostatní budou uzavřené). Opět připomínáme, že s nabídkou pokojů je možné následně manipulovat v rámci editace cenového plánu.
  • Rezervace Vám budou chodit pod partnerem SOS Ukraine. Rezervační systém funguje zcela zdarma a Previo ani Hotel.cz si neúčtují žádnou provizi ani poplatky z těchto „rezervací“.

Jak můžete dále pracovat s nastavením?

  • Pokud zvolíte % slevu na ubytování, můžete ji kdykoliv upravit přes nastavení konkrétního cenového plánu.
  • Při zadání absolutní hodnoty ceny můžete s cenami pracovat pomocí Hromadného nastavení.
  • Nabízené kapacity lze také rozšiřovat nebo uzavírat pomocí Hromadného nastavení.
  • Nastavení pro cenový plán je pak možné dále upravovat. Je možné např. vytvořit prázdný „stravový“ plán, tak aby se při rezervaci nezapočítávaly ceny strav / vytvořit speciální kategorii hostů, za kterou nebude odváděn poplatek z pobytu atp. Předpokládáme ale, že organizace, které budou rezervace zařizovat budou vždy napřímo komunikovat a upřesňovat detaily přímo s ubytovatelem.
  • S nastavením Vám samozřejmě poradíme i na naší klientské lince na telefonu +420 251 613 924.

Děkujeme!

Líbil se Vám článek? Nezapomeňte ho sdílet s ostatními!