Blog pro hoteliéry Novinky, rady, tipy z oblasti hotelnictví

Dejte hostům možnost objednat si poukaz na budoucí pobyt

Martin Zindulka
Přidal do Novinky a tipy v Previu
8. dubna 2020

Vzhledem k dočasnému uzavření hranic je nyní potřebné soustředit se primárně na tuzemské hosty a být na jejich poptávku připraven. Nejlépe ještě před 8. červnem, tedy předpokládaným datem zrušení restrikcí na poskytování ubytovacích služeb. 

Využít k tomu můžete náš speciální online formulář sloužící k objednávce poukazů na budoucí pobyty, který jsme pro Vás vytvořili a dáváme Vám ho k dispozici ZDARMA. Za prodané poukazy není účtována smluvní provize jako u klasických rezervací z formuláře RESERVATION +.

Podporme cesky turismus

Doteď jste se o hosty starali vy a nyní Vám to Vaši stálí hosté mohou “oplatit”. Dejte jim možnost podpořit Vaše ubytovací zařízení v obtížných časech a objednat si u Vás poukaz libovolné hodnoty na čerpání služeb v budoucnu.

Výhodou formuláře je i to, že hosté při objednávce nevybírají konkrétní termín pobytu jako při vytváření klasické (závazné) rezervace.

Zároveň jsme pro Vás připravili několik grafických koláží, které můžete libovolně využít pro propagaci na Vašem webu nebo sociálních sítích.

Věříme, že se nám společnými silami podaří rozhýbat cestování po Česku a zajistit Vám dostatek hostů a peněžních prostředků na zbývající část roku!


Jak vložit formulář do webu?

V textu níže naleznete kód pro vložení nového formuláře do Vaší webové prezentace.

DŮLEŽITÉ – v kódu nezapomeňte nahradit v parametru hotId text“YYYYY“ číslem Vašeho Previo profilu. Pokud Vaše číslo nevíte, velice jednoduše ho zjistíte po přihlášení do Previa, kde je uvedeno v adresové řádce internetového prohlížeče.

Pokud má Váš profil např. číslo 632987, odkaz upravíte tímto způsobem:

https://booking.previo.cz/cashcoupon/?hotId=632987&showTabs=cashcoupon&helpCampaign=1

Kód (nejlépe) předejte Vašemu webmasterovi, který ho velice jednoduše vloží do Vašeho webu:

<!-- Reservation PLUS start -->
<script type="text/javascript" src="https://booking.previo.cz/iframe/"></script>
<iframe src="https://booking.previo.cz/cashcoupon/?hotId=YYYYY&showTabs=cashcoupon&helpCampaign=1" scrolling="no" frameborder="0" width="100%" height="2000" name="previo-booking-iframe" id="previo-booking-iframe" allowTransparency="true"></iframe>
<!-- Reservation PLUS end -->

Pokud chcete hosty odkazovat přímo na rezervační formulář (bez nutnosti jeho vložení do webu) např. v rámci mailingové kampaně formou prokliku, použijte následující odkaz:

https://reservation.previo.cz/cashcoupon/?hotId=YYYYY&showTabs=cashcoupon&helpCampaign=1

(nezapomeňte nahradit „YYYYY“ číslem Vašeho profilu)

Nebo případně jeho druhou variantu s parametrem hotelDetail=1 pro zobrazení hlavičky s informacemi o Vašem ubytovacím zařízení:

https://reservation.previo.cz/cashcoupon/?hotId=YYYYY&showTabs=cashcoupon&helpCampaign=1&hotelDetail=1

(opět nezapomeňte nahradit „YYYYY“ číslem Vašeho profilu)


 Co je potřeba mít nastavené?

  • Objednávka poukazu je součástí rezervačního formuláře RESERVATION+, je tedy nutné mít ho aktivovaný (pokud formulář nyní nevyužíváte, dohodněte se s Vaším obchodním zástupcem na jeho aktivaci)
  • Možnosti úhrady poukazu vycházejí z nastavení Vašich povolených platebních metod v Nastavení / Online rezervace / Platby
  • Pro bankovní převod je nutné mít správně nastavené číslo bankovního účtu v Nastavení / Hotel / Kontakty.
  • Pro online platbu je nutné mít s Vaším Previo profilem propojenou platební bránu (v opačném případě ani nemáte online platbu v seznamu povolených platebních metod).
  • NOVINKA – pokud nemáte povolenou ani jednu z výše uvedených platebních metod nebo nebudete mít nastavené číslo účtu, bude zájemce moci zaslat pouze nezávaznou poptávku ubytovacího poukazu. Vy už následně musíte s klientem telefonicky nebo emailem dohodnout další postup ohledně možností úhrady atp.

Jak objednávka poukazu funguje?

Host má možnost zvolit si hodnotu poukazu z předdefinovaných hodnot (2 000, 3 000, 5 000, 10 000 Kč) nebo ručně zadat libovolnou částku.

V závislosti na volbě platební metody (bankovní převod /online platba – viz výše sekce “Co je potřeba mít nastavené”) je poté host buď přesměrován na platební bránu nebo mu jsou zaslány informace k provedení platby. Samostatnou variantou je pak zaslání poptávky poukazu.

  • Online platba – po úspěšném dokončení online platby je v Previu vytvořen zálohový list a ubytovací poukaz. Oba dokumenty jsou uloženy v sekci doklady a poukaz je po úspěšné platbě odeslán objednávajícímu emailem (ubytovatel je v kopii). 
  • Bankovní převod – hostovi je automaticky odeslán zálohový list s instrukcemi pro provedení platby. V Previu se zároveň se zálohovým listem také vygeneruje dárkový poukaz. Ten následně po přijetí platby odešlete hostovi emailem přímo z Previa.
  • NOVINKA – Poptávka poukazu – (v případě, kdy nemáte povolený bankovní převod ani online platbu) host i ubytovatel obdrží emailem informaci o zaslané poptávce poukazu na hodnotu. Vy v tuto chvíli musíte hosta kontaktovat a dohodnout se s ním na dalším postupu úhrady a zaslání poukazu. V Previu není vystaven zálohový list ani poukaz.

Platnost ubytovacího poukazu je nastavena na 365 dní od data objednání. Platnost je možná po dohodě mezi ubytovatelem a hostem prodloužit v editaci konkrétního poukazu. Ty naleznete v sekci Platby / Doklady, kde si můžete tento typ dokladu velice jednoduše vyfiltrovat a následně upravit.


Objednávka poukazů pouze na poptávku

Formulář můžete využít i v případě, že už používáte jakékoliv vlastní dárkové poukazy a nechcete využívat automaticky generované poukazy z Previa.

V tomto případě je možné formulář použít s doplňujícím parametrem &requestOnly=1.

Hosté tím pádem budou moci zaslat pouze poptávku poukazu na hodnotu. Následně už je nás, abyste hosta kontaktovali a dohodli se s ním na podmínkách úhrady a samotném zaslání ubytovacího poukazu.

Pokud chcete využívat formulář POUZE na poptávky, můžete ho vložit do webu následujícím způsobem:

<!-- Reservation PLUS start -->
<script type="text/javascript" src="https://booking.previo.cz/iframe/"></script>
<iframe src="https://booking.previo.cz/cashcoupon/?hotId=YYYYY&showTabs=cashcoupon&helpCampaign=1&requestOnly=1" scrolling="no" frameborder="0" width="100%" height="2000" name="previo-booking-iframe" id="previo-booking-iframe" allowTransparency="true"></iframe>
<!-- Reservation PLUS end -->

Nebo případně hostům přímo zasílat jeden z následujících odkazů:

https://booking.previo.cz/cashcoupon/?hotId=YYYYY&showTabs=cashcoupon&helpCampaign=1&requestOnly=1 &hotelDetail=1

(včetně hlavičky s informacemi o hotelu)

https://booking.previo.cz/cashcoupon/?hotId=YYYYY&showTabs=cashcoupon&helpCampaign=1&requestOnly=1

(bez hlavičky)

(ve všech případech opět nezapomeňte nahradit „YYYYY“ číslem Vašeho profilu)


Vizuály pro web / sociální sítě

Připravili jsme pro Vás také grafické koláže a krátký text propagující dovolené v České republice, kterou můžete podle Vašeho uvážení využít na Vašem webu nebo sociálních sítích.

Předpřipravené materiály stahujte na tomto odkazu SpoluToZvladneme

Kup_poukaz_pomoz_turismuDovolena_patri_cesku

Líbil se Vám článek? Nezapomeňte ho sdílet s ostatními!