Blog pro hoteliéry Novinky, rady, tipy z oblasti hotelnictví

Připravte se na „dobu postkoronovou“

Martin Zindulka
Přidal do Novinky a tipy v Previu
1. dubna 2020

V návaznosti na náš minulý článek pro Vás budeme na pokračování připravovat tipy, na které oblasti se v době útlumu cestovního ruchu zaměřit.

Je více než jasné, že jakmile se situace kolem koronaviru uklidní, dojde k růstu poptávky po ubytovacích službách a všech dalších typech lidské činnosti, které byly krizovými opatřeními na určitý čas utlumeny nebo kompletně zakázány. Zároveň vzhledem k velké pravděpodobnosti dlouhodobějšího uzavření hranic bude svou renesanci prožívat i domácí turismus/cestování. 

Tipy a rady budeme průběžně zveřejňovat na našem FB a doplňovat je i zde v článku. 


  • Sledujte další restrikce vlády ČR na poskytování ubytovacích služeb. Aktuálně je možné ubytovávat pouze hosty na služebních cestách a cizince na nezbytně nutnou dobu, kterou potřebují pro odcestování z ČR.
  • Přizpůsobte storno podmínky Vaší aktuální situaci. Nezapomeňte, že podmínky je možné nastavit na konkrétní termíny. Tzn. mírnější podmínky můžete nastavit nyní a striktnější storno poplatky aplikovat až na rezervace v dalších částech roku.
  • Komunikujte s hosty! Přistupujte k situaci lidsky a snažte se najít kompromis, který bude (alespoň částečně) vyhovovat Vám i hostům – nejlépe přehozením pobytu na alternativní termín nebo podržením částí zálohy, která bude hostovi započtena při příštím pobytu.
  • Nachystejte mailing. Cestovní a ubytovací restrikce budou jednoho dne zrušeny, takže buďte připraveni dát hostům vědět, že s Vámi stále mohou počítat.
  • Do úplného uklidnění situace počítejte s tím, že v počátečních fázích oživení cestovního ruchu budou Vašimi hosty primárně tuzemští cestovatelé. V plánech se tedy určitě zaměřte na domácí cestovní ruch a celkovou diverzifikaci Vašich rezervačních zdrojů.
  • ….další doporučení již brzy…..

Líbil se Vám článek? Nezapomeňte ho sdílet s ostatními!