Blog pro hoteliéry Novinky, rady, tipy z oblasti hotelnictví

Využijte nové nastavení cenových šablon

Martin Zindulka
Přidal do Novinky a tipy v Previu
5. ledna 2021

V závěru roku jsme zprovoznili rozšíření nového nastavení cen ubytování v Previu. Někteří z Vás si možná již všimli nového tlačítka, kterým lze nastavit tzv. cenové šablony. Ty Vám mohou výrazně usnadnit práci při nastavování cenově totožných sezón a zároveň Vám ulehčí orientaci v samotném ceníku.


Jak šablony fungují?

Novou šablonu vytvoříte kliknutím na tlačítko Šablony nad tabulkou s Vašimi cenami. Šablonu si pojmenujte, určete si její 3 písmenovou zkratku a barvu. Následně už jen nastavte cenové parametry šablony.

sablona

Šablon si můžete vytvořit neomezené množství. Můžete je využívat např. pro odlišení ceny v pracovních dnech a víkendech nebo např. pro hlavní / vedlejší sezóny.


Jak šablonu použijete?

Po vytvoření alespoň jedné šablony se Vám v horní části ceníku objeví nová řádka pro aplikaci šablony. Šablonu vyberte a její hodnoty se Vám propíší do daného dne/sezóny. Ostatní hodnoty, které šablona neupravuje zůstanou zachovány tak jak byly. Informaci o použité šabloně uvidíte vždy v hlavičce celého ceníku.

šablona1

Podobně je práce s šablonami přidána i do hromadného nastavení pro delší časové úseky. Zde klasicky vyberete termín a následně už jen zvolíte použití konkrétní šablony a nastavení uložíte.

sablony-hromadne-nastaveni

Kompletní fungování cenových šablon je popsáno v našem manuáluStejně tak je k dispozici i podrobný videomanuál.


S vylepšováním ceníku nekončíme

Ceník dále vylepšujeme a už nyní pracujeme na mnoha dalších novinkách. Můžete se brzy těšit např. na:

  • Přidání informací o ADR, RevPar, obsazenosti a její meziroční porovnání.
  • Zobrazení informace o finální ceně, za kterou je pokoj nabízen po započtení slev, akčních cen, revenue managementu atp.
  • Viditelnější upozornění na možnost řízeného overbooku.
  • Kalkulační vzorce a referenční ceny.
  • Možnost rychlého zvýšení/snížení cen o určitou částku / procentuální hodnotu.

Líbil se Vám článek? Nezapomeňte ho sdílet s ostatními!