Blog pro hoteliéry Novinky, rady, tipy z oblasti hotelnictví

Platební a mobilní terminály od Global Payments napojíte nově na Previo

Martin Zindulka
Přidal do Novinky a tipy v Previu
30. dubna 2024

Mobilní platební terminálČeši čím dál víc upřednostňují placení kartou. V tomto ohledu patříme mezi špičku a v bezkontaktních platbách jsme dokonce leadrem. Zatímco v roce 2018 zákazníci platili bezhotovostně ve 46 procentech případů, v loňském roce to už bylo v 59 procentech. Vyplývá to z průzkumu, poskytovatele karet Mastercard. Navíc, pokud by existovala možnost platit kartou všude, bylo by to ještě více. Lidé již zkrátka považují možnost platit kartou téměř za samozřejmou. A hosté platící za ubytování a služby nejsou výjimkou.

Platební terminál je hosty preferovanou možností platby a zároveň hoteliérům usnadňuje přijímání plateb. Další novinkou, kterou jsme pro uživatele Previa připravili, je proto rozšíření propojení o platební terminály společnosti Global Payments. Propojit lze klasický platební terminál nebo můžete jako terminál využít i svůj mobilní telefon, a to díky aplikaci GP tom. Jediné, co k tomu potřebujete je zařízení se systémem Android 8.x a vyšší, které má v sobě NFC čip. Aplikace zatím nefunguje na zařízeních od společnosti Apple.

Integrace s terminály Global Payments po propojení funguje stejným způsobem jako stávající propojení s terminály od ČSOB. Částku k zaplacení z Previa odesíláte při uložení dokladu přímo na terminál. Po provedení transakce na terminálu se platba uloží i do Previa.

Jak si zařídit platební terminál od Global Payments?

Smluvní část je potřeba vyřešit přímo se společností Global Payments. Jakmile budete mít vše podepsané a budete mít objednaný terminál, kontaktujte obchodního zástupce z Previa, se kterým se domluvíte na propojení na Previo. Během chvilky terminál propojíme na váš Previo profil a vy ho můžete začít používat. Propojení na terminály Global Payments je dostupné také na Slovensku.

Další informace o platebních terminálech naleznete přímo na webu Global Payments www.gptom.com nebo se obraťte na Previo obchodní konzultanty, kteří vám poradí.

Líbil se Vám článek? Nezapomeňte ho sdílet s ostatními!