Blog pro hoteliéry Novinky, rady, tipy z oblasti hotelnictví

Zámkové systémy si s Alfredem rozumí

Alfred si velice dobře dorozumí i s vybranými zámkovými systémy, což může posunout Váš hotel směrem k částečné nebo i kompletní automatizaci check-in procesu.

V současné době nejvíce pracujeme se zámkovým systémem Smartkey a také s automatickými boxy na klíče od společnosti Keyguru. Alfred si ale poradí i s bluetooth zámky od společnosti Salto.


Dostane se do pokoje každý?

Alfred dokáže po přihlášení hostům zobrazit vstupní PIN od jejich pokoje. PIN je unikátně vygenerovaný pro každou jednotlivou rezervaci a hosté se s ním většinou dostanou jak do lobby nebo do garáží, ale hlavně i do samotného pokoje. U některých zámků od společnosti Smartkey je dokonce možné pracovat s přímým otevřením dveří přímo z aplikace tzv. „na kliknutí“ (kdy není nutné přepisovat PIN).

Přístup do hotelu a pokoje ale není bezpodmínečný. Alfred si (před zobrazením PINu / zpřístupněním funkce na otevření dveří) vždy zkontroluje, zda hosté splnili všechny náležitosti, mezi které patří:

  • Vyplnění online check-inu u všech hostů
  • Uhrazení celkové ceny rezervace
  • Složení vratné zálohy (volitelné)

Rozesílání přístupových PINů je navíc možné plně automatizovat pomocí Alfreda, ale nic Vám nebrání si vytvořit i kompletně vlastní mailingovou kampaň.


Smartkey ukázka

Jak již bylo zmíněno výše, elektronické zámky od společnosti Smartkey dovedou pracovat jak s přístupovými PINy, tak s přímým otevřením dveří „na kliknutí“ z aplikace Alfred.


Keyguru boxy ukázka

 Keyguru neposkytuje vyloženě „zámkové systémy“, ale samoobslužné boxy, ze kterých klienti vyzvednou klíče od pokoje.

Výhodné jsou např. pro apartmánové provozy, ale je důležité vědět, že při jejich použití se plně neobejdete bez personálu. Někdo musí klíče připravit do správných boxů, což ale může zařídit např. osoba docházející do apartmánů pravidelně uklízet atp.


Salto ukázka

Zámky od společnosti Salto využívají technologii bluetooth, kvůli které je proces o něco málo složitější. Pro otevření zámku už hostům nestačí jen „prohlížečová“ verze aplikace Alfred, ale je potřeba stáhnout speciální aplikaci Alfred-klíč.

Nicméně host je krok po kroku instruován  co a jak, a pokud např. hosty dopředu upozorníte na nutnost stažení aplikace, stane se celý proces velice plynulým.

Líbil se Vám článek? Nezapomeňte ho sdílet s ostatními!