Blog pro hoteliéry Novinky, rady, tipy z oblasti hotelnictví

Co potřebujete vědět o spuštění nového ceníku?

Martin Zindulka
Přidal do Novinky a tipy v Previu
29. října 2020

Pojďme si bodově projít nejdůležitější informace k novému ceníku:


Spuštění nového ceníku a přesun dat

  • Při spuštění počítejte s cca 5 hodinovou odstávkou Previa. Ta bude zahájena cca kolem úterní (3.11.) půlnoci a měla by trvat orientačně do středy (4.11.) cca do 5:00. Délka odstávky je dána velkým množstvím dat, které je nutné převést ze staré do nové verze ceníku a celkově poměrně složitému zprovoznění ceníku a jeho propojení na ostatní části systému.
  • Vaše stávající cenové nastavení bude kompletně „překlopeno“ do nového ceníku, tzn. nepřijdete o žádná data a nemusíte nic nastavovat znovu (vyjma akčních cen – viz dále). Rozsah převedených cen bude 1 rok do minulosti a maximálně 3 roky do budoucnosti.
  • Používáte nevratnou cenu? Bude Vám automaticky vytvořen odpovídající nevratný cenový plán a vše bude fungovat jako doposud. Opět není potřeba jakkoliv zasahovat do nastavení.
  • Používáte speciální cenové plány např. pro RESERVATION+? Automaticky vytvoříme odpovídající cenový plán, která v novém nastavení (Rezervační systémy) napárujeme právě na R+ nebo jiného odpovídajícího rezervačního partnera.
  • Slevy za Dlouhodobý pobyt, First minute a Last minute zůstanou také zachovány podle Vašeho stávajícího nastavení.
  • Akční cena se přesouvá do samostatného modulu k ostatním slevám. Termíny, kde máte nastavenou akční cenu (tzn. kde je přeškrtnutá standardní cena a vedle ní zlevněná akční cena), převedeme do nového ceníku tak, že použijeme zlevněnou akční cenu a tu propíšeme jako standardní cenu v novém ceníku.
  • Používali jste slevu na online rezervace? Tu bohužel kompletně rušíme, ale jen proto, že s novými cenovými plány je možné ji nastavit velice jednoduše na pár kliknutí (odvozený cenový plán s % slevou, který bude aplikován na R+).
  • Revenue management stále funguje pouze pro channel managera, ale již brzy ho plánujeme rozšířit i na R+.

Líbil se Vám článek? Nezapomeňte ho sdílet s ostatními!