Blog pro hoteliéry Novinky, rady, tipy z oblasti hotelnictví

Co je nového ve vývoji (podzim 2020)?

Martin Zindulka
Přidal do Novinky a tipy v Previu
9. prosince 2020

pexels-startup-stock-photos-7376

Pojďme si ve zkratce zrekapitulovat ty nejzajímavější vývojové novinky z poslední doby. Přeskočíme rovnou nové nastavení cen ubytování a s ním související změny ve slevách a dalších částech Previa a přejdeme rovnou k menším a dílčím vylepšením, které jste třeba nezaznamenali a mohou Vám pomoci s prezentací nebo s prací v našem recepčním systému.


Prezentace Vašeho ubytování v RESERVATION+

  • Přidali jsme možnost nastavit si typ/kategorii pokoje, která se zohledňuje i v doprovodných textech v rezervačním formulářiU všech typů ubytování se tedy už nebude nutně psát „poslední volný pokoj“, ale např. „poslední volný apartmán/vila/lůžko/obytný vůz/atp.“. Stejně tak se tato změna projeví i v dalších místech formuláře.
  • Informujte hosty o přesném rozložení posteli v jejich vysněném pokoji. S novým nastavením můžete určit, že v pokoji hosté naleznou např. 2x manželskou postel, 1x rozkládací gauč a 1x samostatnou postel.
  • Doplnili jsme dlouhodobě očekávanou funkci, kdy nebylo možné rezervovat typ pokoje, pokud nebyl souvisle dostupný na celou délku rezervace (dva pokoje stejného typu, přičemž na každém z nich byla jedna rezervace, které na sebe termínově navazovaly).  Podrobněji v našem manuálu.

Zjednodušení práce s doklady a platbami

  • Dokumenty můžete filtrovat i podle data odeslání do EET.
  • Používáme FIO banku, proto jsme přidali také automatický import plateb z internetového bankovnictví
  • Doplnili jsme také import plateb z bankovnictví Unicredit bank ve formátu ZIP.
  • Pro zjednodušení práce s importovanými platbami jsme také přidali funkci pro automatické vystavení DPZ k platbám, které byly úspěšně napárovány na existující zálohové listy (+ velice brzy doplníme funkci také o automatické odeslání potvrzení o přijetí platby hostům).
  • Stejně tak je nově možné filtrovat doklady podle toho, zda jsou zálohovým dokladem pro jiný doklad / mají k sobě přiřazené jiné (zálohové) doklady.
  • Podrobnější informace o přiřazení záloh / dokladu jako zálohy k jinému dokladu / datu fiskalizace jsou přidány do tabulky dokladů (je nutné si je zobrazit) a následně se promítají i do PDF/XLS exportů.

Správa hostů/firem

  • Nastavení databáze hostů nově obsahuje správu štítků hosta. Přejmenování, mazání a vytváření nových štítků je tedy nyní možné z tohoto nastavení.
  • Při zadání nové firmy jsme zavedli preventivní kontrolu proti duplicitám. Pokud zadáte u společnosti IČ, které již existuje ve Vaší databázi firem, budete na možné zdvojení záznamu upozorněni.

Alfredova pracovní morálka


Zbývající skryté poklady

Líbil se Vám článek? Nezapomeňte ho sdílet s ostatními!