Blog pro hoteliéry Novinky, rady, tipy z oblasti hotelnictví

Webinář – Online rezervační formulář

Třetí webinář z jarní sezóny se věnoval Online rezervačnímu formuláři. Proč jsme si vybrali toto téma? Online rezervační formulář je totiž jedním z hlavních zdrojů přímých rezervací. A všichni víme, že právě přímá rezervace se správně nastavenou cenovou politikou pro vás všechny znamená největší zisk – neukrajuje z ceny rezervace vysokou provizi pro rezervační portály.

Z dlouhodobých statistik vyplývá, že 3 z 5 osob, které hledají ubytování prostřednictvím některého z ubytovacích portálu, jdou posléze stejně na webovou stránku ubytovatele. A porovnávají tak cenu uvedenou na oficiálním webu s cenou na ubytovacím portálu. Rezervaci si člověk následně udělá tam, kde najde pro sebe cenu a podmínky nejvýhodnější. A aby rezervaci návštěvník vašich webových stránek mohl udělat, je absolutní nutnost mít na webu funkční online rezervační formulář. Co znamená funkční? Když je responzivní a uživatelsky přívětivý.

Velmi často se můžeme na webech ubytovacích zařízení setkat poptávkovým formulářem, který bývá bohužel s online rezervačním formulářem zaměňován. Úskalí offline rezervačního formuláře vám ve webináři osvětlí Jana Vlková. Ukáže také, jak by měl funkční online rezervační formulář vypadat. A Martin Zindulka vás konkrétním nastavením online rezervačního formuláře Reservation+ provede krok za krokem. Pokud byste se u nastavování svého Reservation + ztratili, nebo si nezapamatovali všechny dostupné parametry, určitě využijte našeho manuálu.

A kdo na svých webových stránkách ještě online rezervační formulář nemáte, určitě tuto chybu napravte, abyste nepřicházely o zdroj přímých rezervací. Vložení rezervačního formuláře do webu je velice jednoduché, stačí vám k tomu pár minut. Návod, jak na to, najdete opět v našem manuálu. Prostřednictvím online rezervačního formuláře můžete prodávat také dárkové poukázky a v blízké budoucnosti bude možné přímo v něm uskutečňovat také tzv. minutové rezervace.

Líbil se Vám článek? Nezapomeňte ho sdílet s ostatními!