Blog pro hoteliéry Novinky, rady, tipy z oblasti hotelnictví

Změna přihlašovací adresy na pms.previo.app od 20. února 2024

Chtěli bychom vás informovat, že v úterý 20. února 2024 v ranních hodinách proběhne změna odkazu pro přihlášení a práci s Previem.

Co se mění?

  • Nově se od 20. února 2024 do Previa dostanete přes adresu https://pms.previo.app/.
  • Původní doména https://admin.previo.cz/ bude k výše uvedenému termínu přesměrována na novou adresu a časem kompletně zrušena.
  • Veškerá funkcionalita systémů zůstává beze změny.
  • Většina uživatelů má uložené přihlašovací jméno a heslo do Previa v internetovém prohlížeči. Pro první přihlášení bude potřeba tyto údaje zadat a případně také znovu uložit v prohlížeči pro novou adresu Previa.

Vzhledem k výše uvedenému doporučujeme „připomenout si“ své přihlašovací údaje.

Zároveň se jedná o ideální příležitost k zrevidování bezpečnosti používaného hesla.


Jak zjistit heslo uložené v Google Chrome?

Pokud máte počítač na heslo/otisk prstu budete pro zobrazení hesla v prohlížeči Google Chrome vyzváni také k zadání hesla / otisku prstu od počítače.


Jak zjistit heslo uložené ve Firefox?


Jak by mělo vypadat bezpečné heslo?

  • Bezpečné heslo by mělo mít alespoň 10 znaků a skládat se z kombinace čísel, speciálních znaků, velkých/malých písmen atp.
  • Stejné heslo by nemělo být použito v jiných aplikacích.
  • V heslech se vyvarujte používání svých osobních údajů (jméno, čísla odpovídající datu narození atp.)
  • Pokud vás nenapadá žádné složité heslo, můžete využít i online generátory hesel (např. zde), kde si obvykle zadáváte, jaké má mít heslo délku a z jakých znakových sad má být poskládané.
  • Heslo si ideálně uložte pouze do password manageru (resp. tato rada by spíše měla znít používejte password manager na správu všech svých hesel)

Když už jsme u bezpečnosti, rádi bychom také připomněli možnost aktivace dvou faktorového ověření pro přihlášení uživatele, které už je od 30. října 2023 podmínkou pro zobrazení detailu kreditních karet hostů v Previu.

V oblasti bezpečnosti hesel byste měli být opravdu obezřetní. Rčení, prevence je základ, tady bezezbytku platí, a to dokonce dvojnásob. Pokud byste si chtěli osvěžit problematiku kybernetické bezpečnosti, doporučujeme znovu se podívat na náš webinář, který jsme tomuto tématu věnovali v polovině loňského října. Webinář je dostupný na našem webu nebo Youtube kanále PrevioCZ.

Abyste si usnadnili každodenní přihlašování do Previa, přečtěte si také náš článek tady na blogu. V něm se dozvíte, jak si například vytvořením zástupce na ploše svého počítače můžete ušetřit v důsledku spoustu času.


Jak aktualizovat Vaše současné heslo do Previa?

Po přihlášení do Previa najeďte myší do pravého horního rohu obrazovky/menu a v nabídce zvolte možnost „Změnit heslo“.

Následně je nutné zadat Vaše staré heslo a nadvakrát zadat to nové.

Může samozřejmě nastat i situace, kdy si Vaše současné heslo nepamatujete a nebudete schopni zadat nové heslo tímto způsobem. V této situaci kontaktujte někoho ze svých kolegů na hotelu, jehož Previo uživatel má právo na „editaci uživatelů“. Tento kolega Vám bude schopný heslo resetovat přes Nastavení / Uživatelé / Seznam uživatelů, kde může u Vašeho účtu nastavit nové heslo bez znalosti toho původního.

Líbil se Vám článek? Nezapomeňte ho sdílet s ostatními!