Blog pro hoteliéry Novinky, rady, tipy z oblasti hotelnictví

Přehled novinek Previo 2021/2022

Martin Zindulka
Přidal do Novinky a tipy v Previu
21. dubna 2022

Po delší době Vám přinášíme ucelený seznam nejdůležitějších novinek z Previa za poslední cca půl rok.


Nová mobilní Housekeeping aplikace (i pro iOS)

Naši staronovou úklidovou aplikaci jsme kompletně přepsali, takže je nyní dostupná jak pro Android tak pro iOS. Jednou z novinek je navíc její rozšíření o správu úklidu a hlášení závad i pro ostatní hotelové prostory. Nově je také možné průběžně hlásit konzumaci z minibaru.

Více informací zde.


ScanID mobilní aplikace

Dalším přírůstkem do naší rodiny mobilních aplikací je ScanID. Ta Vám umožní pomocí mobilního telefonu se systémem Android automaticky načítat osobní doklady do karty hosta. Strojové čtení občanských průkazů i pasů sníží chybovost v zápise údajů do karty hosta. Momentálně máme rozpracované i „nestrojové“ čtení adres.

Více informací naleznete zde.


Online rezervace parkovišť / dětských postýlek

min1

Novinkou je také propojení dodatečných služeb s ostatními rezervovatelnými objekty ve Vašem Previo profilu. Konkrétně si pod tím můžete představit  např. propojení služby „Parkování“ na jednotlivá parkovací místa nadefinovaná v Previo plachtě.

Reálně to tedy znamená, že tyto objekty mohou být objednány online společně s ubytováním přes rezervační formulář R+ a zároveň si také velice jednoduše můžete pohlídat jejich kapacity v Previu.

Více informací naleznete zde.


Kalkulační vzorce v nastavení cen

kalk4

Velké zjednodušení pro nastavení cen ubytování přináší kalkulační vzorce. Ve zkratce, v rámci cenové šablony si nastavíte tzv. referenční cenu, od které se pak odvozují ceny všech ostatních pokojů. Jednoduchou úpravou hodnoty referenční ceny se pak přenastaví ostatní ceny podle Vámi nastaveného vzorce.

Podrobnosti ke kalkulačním vzorcům naleznete zde.


Restrikce na minimální předstih rezervace

minadvance2

Nejčastějším využitím této restrikce bude nastavení automatického uzavírání nevratného cenového plánu. Pokud do nájezdu zbývají např. pouze 2-3 dny, nemá již smysl dále nabízet nevratnou cenu > rezervující host takto krátce dopředu ví, že na 100% že pobyt uskuteční a vy mu zbytečně poskytujete dodatečnou slevu (za to, že se vzdá možnosti změny a storna rezervace > NRR).

Podrobnosti o restrikci naleznete ve spodní části manuálu k restrikcím.


Rozdílné termíny pobytu hostů v rámci rezervace + evidence jednotlivých příjezdů / odjezdů

ruzne-casy-3

Často řešíte situace, kdy někteří hosté z rezervace odjíždějí/přijíždějí později nebo dříve než ostatní hosté z jedné rezervace. V návaznosti na evidenční knihy nebo reporty poplatků jsme přidali funkci, kde můžete u hostů nastavovat různé délky pobytu v rámci celého termínu rezervace. Tomu se pak přizpůsobuje i cena na hotelovém účtu.

Druhou částí je pak evidence příjezdů/odjezdů jednotlivých hostů v rámci rezervace, která vám poskytne informace, kdo je již na hotelu a na čí příjezd ještě čekáte, kdo již odjel a kdo ještě bude platit v rámci jedné rezervace.

Tato funkce je také podrobně popsána zde.


Nový denní přehled a jeho automatické zasílání na email

dailyoverview2 (1)

Denní přehled prošel také výraznou modernizací. Vedle tisku ve formátu XLS a volitelného obsahu si také můžete nastavit automatické odesílání na vybrané emaily. Kuchyni tedy např. automaticky ráno zašlete přehled strav na daný den a vedoucím recepce vždy den dopředu příjezdy na následující den.

Tipy k automatizaci denního přehledu naleznete zde.

(denní přehled je k dispozici pouze ve verzi Previo PRO)


Natahování skupinových rezervací přímo na plachtě

dcau9-o9e7f

Donedávna bylo možné přímo v plachtě natáhnout a vytvořit pouze samostatnou rezervaci. Skupinové rezervace bylo nutné vytvářet přes speciální tlačítko. Nově můžete i skupinové rezervace „natáhnout“ myší přímo na plachtě. Pokud potřebujete vytvořit skupinovou rezervaci s různými termíny, podržte tlačítko CTRL a natáhněte jednotlivé rezervace.


Automatická aktualizace plachty + notifikace

Podařilo se nám také vyřešit dlouhodobý problém s propisováním změn do plachty rezervací v reálném čase. Nové online rezervace se tedy okamžitě objevují přímo v rezervačním kalendáři, stejně jako změny rezervací a případná storna.

Na nové rezervace jste také upozorněni notifikacemi a součástí tohoto vylepšení je i upozornění na možnost přepsání dat, pokud v jedné rezervaci pracuje zároveň více uživatelů.

Podrobnější info k této funkci naleznete zde.


Darkmode pro RESERVATION+

darkmode

Již nyní jste měli (pomocí parametru theme) možnost změnit barevné téma rezervačního formuláře R+. Parametr jsme rozšířili o několik variant tzv. dark módu, který mění základní bílý podklad na černý tak, aby formulář lépe zapadal do designu Vašeho webu.

Barevných variant je několik &theme=darkmode-gold, darkmode-cyan, darkmode-gray, darkmode-pink, darkmode-blue, darkmode-orange, darkmode-green

Líbil se Vám článek? Nezapomeňte ho sdílet s ostatními!